Den Grønne Transportpris

Hvem er Danmarks grønneste vognmand?

Den Grønne Transportpris stiftet af DTL - Danske Vognmænd og Jyske Finans, sætter fokus på de mange konkrete grønne tiltag, som den enkelte vognmand iværksætter i sin virksomhed.

På DTL - Danske Vognmænds hjemmeside kan du læse mere om kriterierne for at komme i betragtning og se juryens medlemmer. 

Se mere her

Vindere af Den Grønne Transportpris

Torsdag d. 20. april blev vinderne af Den Grønne Transportpris kåret på Grøn Transport-scenen i Hal J.

1. Præmie af 25.000 kr.: Frede Andersen & Søn A/S
2. Præmie af 15.000 kr.: Kloakservice-virksomheden Leif M Jensen
3. Præmie af 10.000 kr.: Bryde & Sønner A/S - Flytte- og logistikløsninger

Pengene skal anvendes til yderligere miljøforbedringer i virksomheden.

Den (klima)udskældte branche

Transportbranchen har i mange år været en udskældt branchen, når det gælder klima og bæredygtighed - men hvorfor egentlig? Den forestilling og indgangsvinkel på transportbranchen vil DTL - Danske Vognmænd og Jyske Finans ændre. Der sker nemlig allerede rigtig meget på den grønne dagsorden i godstransporterhvervet.

Vi tager kampen op og viser omverden, hvordan vognmændene rundt omkring i det danske land, indstiller sig på den grønne omstilling. Det vil vi gøre igennem en række af reportager, fra vognmænd der på forskelligvis har formået at integrere dagsordener som miljø, klima og bæredygtighed, på deres helt egen måde i netop deres virksomhed.

Vi ønsker også at inspirerer de vognmænd, der endnu ikke er kommet med på den grønne bølge. Igennem reportagerne sætter vi fokus på de mange gode og grønne tiltag, som man kan lade sig inspirere af. Og ja, lige i dette tilfælde er det okay at kopierer en ide eller tænke videre på en forretningsmodel, der er opstået på den grønne bølge.

Den Grønne Transportpris overrækkes til transportmessen i Herning.

Kandidater

LMJ – Lykke Jensen

Nomineringsgrundlag:
Nomineret på baggrund af at de har købt en Elektrisk Volvo FL, som er opbygget med et helt nyt elektriske drevet slamsugeraggregat. El-slamsugeren er den første i Danmark. 
Lykke Jensen er aktivt gået ind i det politiske arbejde, Lykke Jensen har tilskyndet DTL til at oprette el-lasbilsnetværket.

Læs mere her

Øzbek Logistics Aps

Nomineringsgrundlag:
Øzbek investerer i el-varebiler, på nuværende tidspunkt har han 3 varebiler og har bestilt yderligere syv. Ved siden af det store arbejde med at få omstillet deres egen flåde har ejer Mustafa Øzbek arbejdet passioneret for at skubbe til andre i branchen. Mustafa er bl.a. inspirator på workshops for GLS Denmarks Distributionspartnere i Østdanmark og vil dele sine erfaringer på en kommende konference i ultimo 2022.

Læs mere her

Mesterflyt A/S

Nomineringsgrundlag:
Victor Helgogaard har fokus på cirkulær økonomi. Der arbejdes målrettet med at donere virksomheders affald til andre institutioner, der kunne have gavn af det. Der bliver tænkt hele kæden igennem og fokuseret på at holde affaldsprodukter i et loop og genanvende så mange materialer som muligt. Mesterflyt A/S samarbejder med virksomheder, der modtager donationsmøbler og giver dem videre til foreninger, der har brug for dem i stedet for at smide inventaret ud. Derudover er en stor del af deres forretning internationale flytninger. Hver gang de modtager en forsendelse fra udlandet, er der en masse papkasser med afsenders logo på, som normalt havner på genbrugsstationen. Her har Mesterflyt A/S valgt at hjemtage disse papkasser og genbruge dem, så de ikke kun bruges en gang, men faktisk genanvendes.

Læs mere her

Frede Andersen & Søn

Nomineringsgrundlag:
Det er muligt med f.eks. automat presenninger. Sortering, genanvendelse og videresalg af restmaterialer som træ og plastik. Gode kørselsvaner. Chaufførerne skoles af en køretræner for at optimere kørsel og forlænge levetiden på virksomhedens materiel. Investering i lastbiler, som kan køre på HVO biodiesel – et miljøvenligt alternativ til diesel.

Læs mere her

Simested Vognmandsforretning

Nomineringsgrundlag:
Privatejet genbrugsstation med sortering af kommunalt affald. Simested Vognmandsforretning etablerede deres erhvervsgenbrugsstation med de rette miljøgodkendelser tilbage i 2013. Virksomheden er koblet på det, der hedder GDR-systemet gennem Rebild Kommune.
Simested hjælper virksomheder med at styrke deres grønne profil. På genbrugsstationen bliver virksomhedernes affald sorteret og gør, at virksomhederne kan få en grøn profil på, at de har leveret til Simested. 
Derudover har Simested fokus på miljørigtig kørsel.

Læs mere her

Jan Åkerman Transport A/S

Nomineringsgrundlag:
Benyttelse af HyliFlex-løsningen - en praktisk hyldeløsning - i forbindelse med fyldning af ladet på lastbilen. Der kan fragtes meget mere gods ved at læsse i højdeniveauer. Derved spares en kørselsgang.

Læs mere her

Kai Andersens Eftf. A/S

Nomineringsgrundlag:
Transportvirksomheden Kai Andersens Eftf. A/S er startet i det små ved bl.a. at anspore sine ansatte til en mere bæredygtig adfærd med en ladestander på virksomhedsadressen.
Martin Hummel skal til at udvide domicilen, så de kan have nogle flere ladestandere til deres omkring 70 medarbejdere.

Læs mere her

keyboard_arrow_up